AnasayfaAramaKayıt OlGiriş yap
Sitemize 8 tane moderatör alinacaktir . Moderatör olmak için Tiklayiniz..

Paylaş
 

 Aşure tatlisi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
RoycoLd
S.moderatör
S.moderatör
RoycoLd

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 243 Karma Karma : 305 Rep Rep : 0 Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 16/04/10

Aşure tatlisi Empty
MesajKonu: Aşure tatlisi   Aşure tatlisi Icon_minitimeC.tesi Nis. 17, 2010 10:39 pm

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]





Malzemeler
2 su bardağı Buğday
1 su bardağı Nohut
1 su bardağı Kurufasulye
1 su bardağı kuru Üzüm
1 su bardağı İncir
1 su bardağı kuru Kayısı
1/2 su bardağı fıstık
4 su bardağı Şeker
1 yemek kaşığı karanfil
10 - 15 su bardağı Su

Süsleme için:
1 su bardağı kuş üzümü
Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı
Tarçın, nar taneleri



Yemegin
YapilisiBuğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece
önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye
alın. 15 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir
kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın.
Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın.

Buğday taneleri
iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4.5 saat kısık ateşte arasıra
karıştırarak pişirin. Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek
üzereyken nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. İyice kaynatın. Ardından
sırasıyla fıstık, kuru üzüm, karanfil ve dörde bölünmüş kuru kayısıyı
ilave edip karıştırın. Birkaç taşım kaynatın. Son olarak şekeri ekleyip
5-10 dakika kaynattıktan sonra incirleri katın ve bir taşım kaynatıp,
ateşten alın.

Aşure piştikten sonra sıcakken kaselere
boşaltın. Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın
ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak
gülsuyu da serpebilirsiniz.AFIYET OLSUN...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Aşure tatlisi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Diger Bölümler :: Bayanlara Özel Bölüm :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: