AnasayfaAramaKayıt OlGiriş yap
Sitemize 8 tane moderatör alinacaktir . Moderatör olmak için Tiklayiniz..

Paylaş
 

 meyhane pilavı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
RoycoLd
S.moderatör
S.moderatör
RoycoLd

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 243 Karma Karma : 305 Rep Rep : 0 Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 16/04/10

meyhane pilavı Empty
MesajKonu: meyhane pilavı   meyhane pilavı Icon_minitimeC.tesi Nis. 17, 2010 10:40 pm

Meyhane Pilavı

MALZEMELER

2 bardak pilavlık bulgur

300 gr küçük kuşbaşı kuzu

75 gr margarin

1 çorba kaşığı zeytinyağı

150 gr kuru soğan

1 çorba kaşığı biber salçası

100 gr yeşil sivri biber

300 gr küp domates (1 kutu)

3,5 bardak kaynar su

½ demet maydanoz

1 çay kaşığı yenibaharr

Tuz, karabiber, pul kırmızı biber

½ çorba kaşığı toz şeker

2 adet et suyu tablet


Kuşbaşı
et, ince çintilmiş soğan, biber salçası margarin zeytinyağında renk
değiştirene kadar harlı ateşte kavrulur. Etler suyunu bırakıp çektikten
sonra yarım bardak kaynar su ilave edilir ve yarım saat kısık ateşte
pişirilir. Yarım saat sonra ateş açılır domates ilave edilir, daha
sonra da içinde iki tablet etsuyu eritilmiş kaynar haldeki su katılır.
Su kaynayınca içine bulgur da ilave edilir. Bir kaç dakika kaynar
vaziyette tutulur ince doğranmış yeşil sivri biber konur sonra ateş
kısılır ve kapağı kapalı vaziyette suyunu çekene kadar ateşte tutulur.
Suyunu çekmiş bulgur pilavına kıyılmış maydanoz, tuz karabiber,
yenibahar konarak iyice karıştırılır ve 20 dakika demlenmeye bırakılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
meyhane pilavı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Diger Bölümler :: Bayanlara Özel Bölüm :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: