Bulgur Pilavı
MALZEMELER
100 gr margarin
2 bardak pilavlık iri bulgur
3 orta boy soğan
2 domates (kabukları çıkarılmış)
1 çorba kaşığı domates salçası
4 bardak kaynar su
Tuz, karabiber, pul kırmızı biber
Soğanları
yemeklik doğrayıp margarinde öldürün. Pişmiş soğanlara domates
salçasını da katarak kavurmaya devam edin. Bulguru yağlı, soğanlı,
salçalı, karışıma döküp, bir kaç defa karıştırdıktan sonra, kaynar suyu
da katarak kapağı kapayın.
Bir müddet sonra ateşi kısıp, suyunu
çekmeye yakın irice doğranmış domatesleri de bulgurun üzerine yayın.
Tamamen suyunu çekince ateşi söndürüp 15 - 20 dakika demlenmeye bırakın.
Demlendikten sonra, dikkatli bir şekilde karıştırıp,servis tabağına alın