AnasayfaAramaKayıt OlGiriş yap
Sitemize 8 tane moderatör alinacaktir . Moderatör olmak için Tiklayiniz..

Paylaş
 

 bulgur pilavı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
RoycoLd
S.moderatör
S.moderatör
RoycoLd

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 243 Karma Karma : 305 Rep Rep : 0 Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 16/04/10

bulgur pilavı Empty
MesajKonu: bulgur pilavı   bulgur pilavı Icon_minitimeC.tesi Nis. 17, 2010 10:41 pm

Bulgur Pilavı

MALZEMELER

100 gr margarin

2 bardak pilavlık iri bulgur

3 orta boy soğan

2 domates (kabukları çıkarılmış)

1 çorba kaşığı domates salçası

4 bardak kaynar su

Tuz, karabiber, pul kırmızı biber


Soğanları
yemeklik doğrayıp margarinde öldürün. Pişmiş soğanlara domates
salçasını da katarak kavurmaya devam edin. Bulguru yağlı, soğanlı,
salçalı, karışıma döküp, bir kaç defa karıştırdıktan sonra, kaynar suyu
da katarak kapağı kapayın.

Bir müddet sonra ateşi kısıp, suyunu
çekmeye yakın irice doğranmış domatesleri de bulgurun üzerine yayın.
Tamamen suyunu çekince ateşi söndürüp 15 - 20 dakika demlenmeye bırakın.
Demlendikten sonra, dikkatli bir şekilde karıştırıp,servis tabağına alın
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
bulgur pilavı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Diger Bölümler :: Bayanlara Özel Bölüm :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: