Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Sitemize 8 tane moderatör alinacaktir . Moderatör olmak için Tiklayiniz..

 

 nohutlu bulgur pilavı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
RoycoLd
S.moderatör
S.moderatör
RoycoLd


Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 243 Karma Karma : 305 Rep Rep : 0 Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 16/04/10

nohutlu bulgur pilavı Empty
MesajKonu: nohutlu bulgur pilavı   nohutlu bulgur pilavı Icon_minitimeC.tesi Nis. 17, 2010 10:41 pm

MALZEMELER

2 bardak pilavlık bulgur

½ bardak nohut (bir gece önceden ıslatılmış)

1 bağ taze soğan

1 adet orta boy kuru soğan

1 demet varsa taze nane yoksa 2 çay kaşığı kuru nane

2 çorba kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı biber salçası

100 gr margarin

50 gr tereyağı

2 kabukları çıkmış domates

4 adet çarliston biber

Tuz, karabiber, kırmızı pul biber


Nohutları
bir gece önceden ıslatınız. Sabahleyin düdüklü tencerede 15 dakika veya
normal tencerede nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Nohutlar
ılıdıktan sonra kabuklarını soyunuz.

Kuru soğanı yemeklik
doğrayınız ve erittiğiniz margarinin içine atınız ve soğanlar ölmeye
yakın azami bir santim uzunluğunda doğradığınız "yeşili ile birlikte"
taze soğanlarıda kavrulmuş kuru soğana katarak bir miktarda beraberce
kavurunuz.

Soğanlar kavrulup yuşayınca salçalarıda katarak bir
miktar daha kavurunuz. Yağlı salçalı soğan kavurmasına bulguru ilave
ederek bulgurlar pembe renge boyanana kadar iyice karıştırınız. Şimdi
bulgura 3.5 bardak kaynamış su ve nohutu katınız. Harlı ateşte
fokurdatınız. Kabuğu soyulmuş ufak ceviz büyüklüğünde doğranmış
domatesleri, 1 cm uzunluğunda doğranmış çekirdeksiz çarliston
biberleri, ince ıyılmış taze nanelerini kaynamaktaki bulgurun üzerine
yayınız.

Tuz karabiber ve pul biberide katıp kaşıkla bir
karıştırıp tencerenin kapağını kapayınız. Bulgur suyunu çekince ateşi
iyice kısınız ve bir müddet sonra ateşi kapa***** Pilavı demlemeye
bırakınız.
Sıcak servisten önce tereyağını bir tava içinde eritip hafifçe yaktıktan sonra servis tabağındaki pilavın üzerinede gezdiriniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
nohutlu bulgur pilavı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» bulgur pilavı
» meyhane pilavı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Diger Bölümler :: Bayanlara Özel Bölüm :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: