MALZEMELER
2 bardak pilavlık bulgur
½ bardak nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
1 bağ taze soğan
1 adet orta boy kuru soğan
1 demet varsa taze nane yoksa 2 çay kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
100 gr margarin
50 gr tereyağı
2 kabukları çıkmış domates
4 adet çarliston biber
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Nohutları
bir gece önceden ıslatınız. Sabahleyin düdüklü tencerede 15 dakika veya
normal tencerede nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Nohutlar
ılıdıktan sonra kabuklarını soyunuz.
Kuru soğanı yemeklik
doğrayınız ve erittiğiniz margarinin içine atınız ve soğanlar ölmeye
yakın azami bir santim uzunluğunda doğradığınız "yeşili ile birlikte"
taze soğanlarıda kavrulmuş kuru soğana katarak bir miktarda beraberce
kavurunuz.
Soğanlar kavrulup yuşayınca salçalarıda katarak bir
miktar daha kavurunuz. Yağlı salçalı soğan kavurmasına bulguru ilave
ederek bulgurlar pembe renge boyanana kadar iyice karıştırınız. Şimdi
bulgura 3.5 bardak kaynamış su ve nohutu katınız. Harlı ateşte
fokurdatınız. Kabuğu soyulmuş ufak ceviz büyüklüğünde doğranmış
domatesleri, 1 cm uzunluğunda doğranmış çekirdeksiz çarliston
biberleri, ince ıyılmış taze nanelerini kaynamaktaki bulgurun üzerine
yayınız.
Tuz karabiber ve pul biberide katıp kaşıkla bir
karıştırıp tencerenin kapağını kapayınız. Bulgur suyunu çekince ateşi
iyice kısınız ve bir müddet sonra ateşi kapa***** Pilavı demlemeye
bırakınız.
Sıcak servisten önce tereyağını bir tava içinde eritip hafifçe yaktıktan sonra servis tabağındaki pilavın üzerinede gezdiriniz.