AnasayfaAramaKayıt OlGiriş yap
Sitemize 8 tane moderatör alinacaktir . Moderatör olmak için Tiklayiniz..

 

 Başamel soslu mantarlı börek

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
RoycoLd
S.moderatör
S.moderatör
RoycoLd

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 243 Karma Karma : 305 Rep Rep : 0 Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 16/04/10

Başamel soslu mantarlı börek Empty
MesajKonu: Başamel soslu mantarlı börek   Başamel soslu mantarlı börek Icon_minitimeC.tesi Nis. 17, 2010 10:35 pm

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]



Malzemeler:

  • 3 adet yufka
  • 15-20 adet (1 paket) taze beyaz mantar
  • 6-7 sap taze soğan
  • 250
    gr. beyaz peynir (rendelenmiş ya da ufalanmış) Aslında ben küçük
    kesilmiş köy peyniri kullandım. Bu peynir ısıda erimiyor. Güzel oldu.

  • 1/2 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kimyon

Beşamel sos için:

  • 100 gr. tereyağı
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 500 ml. süt (2 su bardağı kadar)
  • Ayrıca 250 ml. süt (1 su bardağı)
  • Tuz
  • 2 adet yumurta
Yapılışı:

  • Böreğin
    içini hazırlamak için zeytinyağını bir tavada kızdırıp tavla zarı
    iriliğinde doğranmış mantarları ve ince doğranmış taze soğanları
    soteleyin. Tuz, karabiber ve kimyon ekleyerek tatlandırın. Ateşi
    kapattıktan sonra beyaz peynirleri ilave edip karıştırın. Bir kenarda
    bekletin.

  • Beşamel
    sosu hazırlamak için tereyağını bir sos tenceresinde eritin, unu ilave
    edin ve karıştırarak hafifçe kavurun. 500 ml. sütü azar azar sürekli
    hızlıca karıştırarak ilave edin ve orta ateşte sos koyulaşana kadar
    pişirin. Tuz ilave edip ateşi kapatın ve ılınmaya bırakın.

  • Beşamel sos ılınınca 250 ml. sütü ve yumurtaları ekleyip hızlıca karıştırın, pürüzsüz ve akıcı bir sos elde edeceksiniz.
  • Böreği
    hazırlamak için fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Yağlanmış
    fırın tepsisine ilk yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde
    yerleştirin. Üzerine ikinci yufkayı dağınık olarak, kenarları içeride
    kalacak şekilde serin. Tüm iç malzemeyi bu yufkanın üzerine yayın.

  • Son
    yufkayı iç malzemenin üzerine dağınık ve kenarları içeride kalacak
    şekilde yerleştirdikten sonra en alttaki yufkanın dışarıda kalan
    kenarlarını böreğin üzerine kapatın. Bu şekildeyken böreğinizi
    dilimleyin.

  • Hazırladığınız
    beşamel sosun tamamını böreğin üzerine gezdirin. Sosun dilimlerin
    arasından ve tepsinin kenarlarından içeri girmesini sağlayın.

  • Bu
    şekilde 10 dakika kadar beklettikten sonra önceden ısıttığınız fırında
    böreğin üzeri resimdeki gibi kızarana kadar pişirin. (yaklaşık 35-40
    dakika ama fırına göre süre değişebilir kontrol edin.)

  • Böreği fırından çıkarıp ılınana kadar bekledikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Başamel soslu mantarlı börek
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Diger Bölümler :: Bayanlara Özel Bölüm :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: