RoycoLd S.moderatör
Mesaj Sayısı : 243 Karma : 305 Rep : 0 Kayıt tarihi : 16/04/10
| Konu: Örme BÖrek C.tesi Nis. 17, 2010 10:37 pm | |
| Örme Börek [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Gerekli Malzemeler :1/2 kg Milföy Hamuru3 Adet Orta Patlıcan2 Çorba Kaşığı Un1 Su Bardağı +Yarım Çay Bardağı Süt3 Çorba Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi2 Çorba Kaşığı Tereyağı1 Adet Yumurtanın SarısıHazırlanışı:Ön hazırlık olarak böreğin iç malzemesini hazırlayalım.Patlıcanları 7-8 yerinden kürdanla delerek,ocak ateşinde içleri yumuşayıncaya dek çevirerek közleyelim.Patlıcanlar sıcakken saplarından tutarak,bıçakla kabuklarını soyalım.Sap kısmını kestikten sonra patlıcanları iyice kıyalım.Tereyağını eritip,unu ekleyelim.Unun rengi hafifçe dönene dek kavuralım.Patlıcanları ilave edelim.Sütü ağır ağır ve sürekli karıştırarak ,ekleyelim.Tuzunu ayarlayalım.Üzeri göz göz olana dek pişirip,ateşten alalım.Çırpma teli ile karıştırarak, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyelim.Bir kenarda bekletelim.2 adet milföy hamurunu birbirine kenarından yapıştıralım.Merdane ile enine ve boyuna açarak,dikdörtgen bir hamur elde edelim.Hamurun 4 köşesini bir buçuk parmak kalınlığında keselim.Hamurun uzun olan iki kenarından 5 tane kesik yapalım(iki tarafından da).Patlıcan beğendiyi uzun bir şekilde hamurun ortasına yerleştirelim.Milföy hamurunun keserek yaptığımız karşılıklı kanatlarını üst üste gelecek şekilde kapatalım.Hafifçe yağlanmış tepsiye dizelim.Bütün milföy hamurlarını bu şekilde hazırlayalım.Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altları ve üstleri kızarana dek pişirelim. | |
|