Malzemeler
Yarım demet pazıYarım kahve fincanı sıvıyağ pazıları
kavurmak için1 adet iri soğan2 adet yufka3/4 çay bardağı sıvıyağBir
buçuk su bardağı süt Tuz
Hazırlanışı
Öncelikle pazıları
ayıklayıp iyice yıkayalım. İki avucumuzda pazı yapraklarını iyice
sıkarak suyunu süzdürelim. Ardından tel süzgece koyup fazla suyu
süzdürelim. Yarım kahve fincanı sıvıyağda önce pazıların saplı
kısımlarını ve doğranmış soğanı 3-4 dakika kavuralım. Ardından
pazıların yapraklı kısımlarını ilave edip kavuralım. Ateşten almadan 1
dakika önce tuzunu ayarlayalım ve soğumaya bırakalım. Yufkayı serelim;
üzerine sıvıyağ sürelini. Yufkayı köşeli küçük bir tepsiye alalım.
Yufkanın karşılıklı kenarlarını kat yerlerine de sıvıyağ sürerek bohça
gibi kapatalım ikinci yufkayı da aynı şekilde yağlayarak aynı tepsiye
alalım. 1-Bohça şeklinde katlanmış ve üst üste serdiğimiz 2 yufkayı 230
derece fırında yufkaların altı üstü kızarana dek pişirelim. 2-Fırından
alır almaz soğuk sütü yufkaların üzerine gezdirelim. Söndürülmüş ama
sıcaklığını henüz kaybetmemiş fırında 5 dakika kadar bekletip
yufkaların sütü emmesini sağlayalım. 3-Fırından çıkarıp yumuşamış
yufkaların bir kenarına pazılı içi yayalım ve rulo yaparak saralım.
Dilimleyerek servis yapalım.